Jeugd

In 2005 is Triathliem gestart met een jeugdgroep van drie leden. De jaren daarna is deze uitgegreid en en bestaat deze groep uit inmiddels ca. 30 jeugdleden. Tot de jeugd rekenen wij ieder lid vanaf 12 jaar t/m de categorie D/H20 (tot 23 jaar). Jeugd onder de 12 jaar kan ook meetrainen als deze begeleidt wordt door een ouder/verzorger mede lid omdat wij geen volledig specifieke jeugdtrainingen kunnen verzorgen.

Trainingen
Sommige jeugdleden doen het rustig aan en vinden een of twee maal per week zwemmen al prima. Maar er zijn er ook bij die alle anderen in het zwembad, op de fiets en bij het lopen al het nakijken (willen) geven. Bij de trainingen, op de baan, in het zwembad en bij het fietsen wordt rekening gehouden met je leeftijd en niveau.

Wedstrijden
Vaak doen we samen mee aan wedstrijden, als daar een jeugdafstanden zijn. In de afgelopen jaren waren dit naast onze eigen triathlon in Didam bijvoorbeeld wedstrijden in Hengelo Gld, Bocholt, Doetinchem, Apeldoorn, Arnhem en Ameland.

NTB Jeugd & Juniorencircuit
Daarnaast doen sommige jeugdleden mee aan het Jeugd & Juniorencircuit van de NTB. Dat is een serie wedstrijden over korte afstanden speciaal voor – de naam zegt het al – jeugd en junioren. Een impressie van het J&J-circuit 2015 vind je hier.

Jeugdcommissie
Een grote groep jeugdleden vraagt om eigen aandacht. Daarom is enkele jaren geleden de jeugdcommissie opgezet. Deze commissie bestaat uit Jan-Willem van der Knaap, Odeth Bloemberg en Wilfred Fontein. Zij coördineren specifieke jeugdbelangen tijdens de reguliere trainingen van Triathliem. Daarbuiten organiseren en faciliteren zij ook activiteiten voor de jeugd zoals de schaatsdag, een weekend fietsen, survival of extra begeleiding naar regionale triathlontrainingen of een wedstrijd.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de jeugdcommissie:
Wilfred Fontein, Mail Jeugdcommissie