Baggerloop

Triathlondivisie- en RBR Series teams

Triathliem nam in 2016 met een damesteam deel aan de Eredivisie Triathlon en met een herenteam aan de Tweede Divisie.

De Triathliem-dames hebben in 2016 mogen proeven aan het hoogste niveau. Het was een leerzaam seizoen waarin onze dames weliswaar op de laatste plaats zijn geëindigd, maar waarin zij samen ook veel plezier hebben gehad. Een deel van de meiden is door studie verhuisd en bij andere verenigingen terechtgekomen. Helaas heeft Triathliem voor het seizoen 2017 geen nieuw team kunnen samenstellen en komt daarom niet uit in de Eerste Divisie.

Het herenteam kwam evenals in 2015 uit in de Tweede Divisie. Mooie prestaties zorgden voor zes plaatsen winst ten opzichte van een jaar eerder in de eindrangschikking. Wellicht kunnen de heren het komende seizoen meedoen in de top vijf?

Nieuw dit jaar is de Run-Bike-Run Series. Dit is een teamcompetitie voor duatleten, verdeeld over zes wedstrijden. De wedstrijden hebben evenals in de Triathlondivisies bijna allemaal een andere opzet: van individueel sprint tot team time trail. Triathliem neemt in 2017 deel met een herenteam.

Team Triathliem Heren (2e Divisie)

Bram Schaars, Tom Hulkenburg, Sjors Kamphuis, Thomas Hendriksen, Bram Ottenhof en Rutger van der Staak vormen de kern van het team dat dit jaar uitkomt in de Tweede Divisie. Ard Nijkamp valt af en toe in. Teamleden van vorig jaar Maik Steenkamp en Dwayne Bouman starten dit seizoen niet.

Wedstrijden

30 april: Arnhem – Team Time Trial
10 juni: Weert – OD
24 juni: Oud Gastel – Sprint
15 juli: 010 Rotterdam – Sprint (stayeren)
9 september: Spijkenisse – Team Time Trial

Team Triathliem Heren (RBR Series)

Het Triathliem basisteam voor de Run-Bike-Run Series bestaat in 2017 uit Raymond Vleghert, Bram Ottenhof, Martin Hageman, Stan Jansen en Sander Hilverink. Zij streven naar het hoogst haalbare en gaan hun uiterste best doen.

Wedstrijden

19 maart: Hilversum – 5-20-2,5 – Niet stayeren
1 april: Geel – 2,5-20-5 – stayeren
7 mei: Hoogerheide – 2,5-20-5 – Stayeren
3 september: Enschede – Supersprint – Team Time Trial
24 september: Groningen – Sprint – Team Relay
8 oktober: Spijkenisse – 10-40-5 – Niet stayeren