Baggerloop

Logo van Kozijnen- en Timmerfabriek Steenkamp

Triathliem

Triathliem

Duursportvereniging Triathliem uit Didam is opgericht op 25 februari 1986 tijdens een oprichtingsvergadering die tot in de kleine uurtjes duurde. Aansluitend reed een van de oprichters door naar Friesland om aldaar de 14e Elfstedentocht te schaatsen. In de loop der jaren is er nog veel meer gekkigheid uitgehaald. Veel daarvan is te lezen in het jubileumboek dat in 2011 ter ere van het 25-jarig bestaan van Triathliem is uitgeven.

Vandaag de dag is Triathliem een actieve triathlon- en duursportvereniging met ruim 100 leden uit de Liemers en de Achterhoek. Nog steeds worden grenzen opgezocht, en niet alleen door de leden van de zgn. ‘Uitdagingsgroep’ waar oprichter Henri Polman nog altijd deel van uitmaakt.

Behalve bij triathlons tref je Triathliemers aan bij zwem-, fiets- en loopevenementen over ultrakorte én ultralange afstanden. Onze jeugdleden laten zich daarbij niet onbetuigd.

(Beginnende) triathleten, maar ook zwemmers, lopers en fietsers zijn van harte welkom om geheel vrijblijvend een aantal keren mee te trainen, zie ‘Trainingen en locaties’. De trainingen van Triathliem zijn voor sporters van vrijwel elk niveau en met een zwemdiploma geschikt. Voor scholieren vanaf 12 jaar heeft Triathliem een jeugd- en juniorengroep.

Lid worden of meer weten?
Onder ‘Lidmaatschap’ vind je een inschrijfformulier. Je kunt ook contact opnemen met:
Bram Schaars, mail

Evenementen
Jaarlijks worden door of in samenwerking met Triathliem diverse activiteiten georganiseerd. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik in Didam wordt ieder jaar georganiseerd door carnavalsvereniging de Geinskop en de organisatie van de Baggerloop: de activiteitencommissie van Triathliem. Heel simpel: op 1 januari om 1 uur duiken we één keer het Baggergat in. Desnoods hakken we eerst een wak in het ijs. Deelname is gratis maar wel op eigen risico.

Locatie Recreatiestrand aan het Nevelhorstpad, Didam

Triathlon Didam

De triathlon Didam wordt elk jaar begin juli georganiseerd door de Stichting Triathlon Didam in samenwerking met Triathliem. Inmiddels is een aantal malen het NK Middenafstand georganiseerd. Naast de middenafstand is er een minitriathlon voor scholieren, een kwart en een sprintafstand en wordt er voor handbikers een wedstrijd georganiseerd. In 2014 staat voor het eerst het NK Paratriathlon op het programma.

Locatie sportpark DVC, Vincwijcweg 12, 6941 RG Didam
Website klik hier

Combitraining (leden)

Met de eerste voorzichtige fietskilometers in de benen, begint voor het recreatieve deel van de vereniging het triathlonseizoen pas écht na de Combitraining. Begin april combineren we in een ochtend de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen, voor iedereen in zijn of haar eigen tempo. We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch. Niet zelden is dat buiten in een aangenaam voorjaarszonnetje.